Mantı tarifleri

Nohutlu Tavuklu Mantı

 Malzemeler

Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü 

2/3 su bardağı nohut 

4 su bardağı su 

Yarım paket hazır mantı (225 gram) 

Sos için: 

250 gram yoğurt 

3-4 diş sarmısak 

1 çorba kaşığı tereyağı 

Tuz 

Kırmızıbiber 

Nohutlu Tavuklu Mantı Yapılışı

1 haşlanmış tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.

2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.

3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.

Aşçının notu: Mantıların haşlanma suyuna tavuk göğsünü haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...