Mantı tarifleri
Nohutlu Tavuklu Mantı
Malzemeler
Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
2/3 su bardağı nohut
4 su bardağı su
Yarım paket hazır mantı (225 gram)
Sos için:
250 gram yoğurt
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Nohutlu Tavuklu Mantı Yapılışı
1 haşlanmış tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.
2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.
3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.
Aşçının notu: Mantıların haşlanma suyuna tavuk göğsünü haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz.
Mantı tarifleri
Karides Mantı
Malzemeler
100 gram karides
1 adet yufka
Kimyon
karabiber
tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için:
sıvıyağ
Sos için:
Yoğurt
ketçap
Karides Mantı Yapılışı
Karidesi haşlayın ve suyunu süzün. İncecik kıyın. Tuz, karabiber, kimyon ve zeytinyağı ile karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serip, su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İçine karidesli harcı yerleştirip, bohça biçiminde kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Bu arada yoğurt ve ketçabı karıştırıp, mantıların yanında servis yapın.
Mantı tarifleri
İstavrit Mantı
Malzemeler
5 kişilik
200 gram istavrit
4 adet taze soğan
8 dal maydanoz
8 dal dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yufka
Üzeri için:
250 gram yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
İstavrit Mantı Yapılışı
BALIKLARIN kılçığını ve derisini ayırın. Derin bir kase içine aldığınız balığı çatalla iyice ezin. ‹nce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Karabiber ve tuzunu katın. Bütün malzemeyi yoğurun. Yufkayı düz bir zemin üzerine yayın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan yuvarlak parçalar kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız harçtan koyun ve yufkanın ağzını torba büzer gibi büzün. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir güvece dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurt dökün. Bir tavada kızdırdığınız pulbiberli tereyağını yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz yoğurda 2 diş dövülmüş sarmısak katabilirsiniz.
Mantı tarifleri
Tavuklu Mantı Gyouza
Malzemeler
200 gram tavuk kıyma
3 adet taze soğan
3 diş sarmısak
1 adet yumurtanın akı
1 çay kaşığı patates nişastası
Tuz
karabiber
2 çorba kaşığı soya sosu
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Mantı Gyouza Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını, unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde oklavayla açın. Hamurdan 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için taze soğan ve sarmısakları incecik kıyın. Tavuk kıymasına soğan, sarmısak, patates nişastası, yumurta akı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırın. Hamurların kenarlarını yarım ay şeklinde kapatıp, buharda pişirin. Sıcak olarak soya sosuyla birlikte servis yapın.
Mantı tarifleri
Sebzeli Mantı
Malzemeler
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 adet taze soğan
1 adet soğan
1 adet havuç
Tuz
karabiber
2 çorba kaşığı soya sosu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Sebzeli Mantı Yapılışı
Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde hamuru oklavayla açıp 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için havuç, taze soğan, kuru soğan, kırmızı ve yeşil dolmalık biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sebzeleri karıştırıp, tuz, karabiber ekleyin. Hamurların içine paylaştırın ve hamurları yarım ay şeklinde kapatıp, kızgın yağda kızartın. Soya sosu ile servis yapın.
Mantı tarifleri
Fıstıklı Mantı
Malzemeler
1 paket mantı makarna
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı margarin
100 gram kıyma
Yarım su bardağı yerfıstığı
Tuz
karabiber
pulbiber
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığı
Fıstıklı Mantı Yapılışı
Mantı makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde soğanı küçücük doğrayın. 1 çorba aşığı margarinle kavurup, kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı yerfıstığını ilave edin.
Karabiber, pulbiber ve tuzunu ayarlayın. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Mantı makarnanın içlerine hazırladığınız harcı doldurun. Servis tabağına alın. Ya da sosu makarnanın üzerine dökebilirsiniz. En üste yoğurt gezdirin. Tereyağını eritin. 1 çorba kaşığı biber salçası ve 2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığını yağda kavurun. Yoğurtlu makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri