Çiğ yaprak sarma tarifi

Geleneksel yaprak sarmasını hiç böyle denediniz mi?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Asma yapraklarını kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın.

  • 2

    İç malzeme için kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kesme şeker ekleyip karıştırın. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, tuz ve su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin.

  • 3

    Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yaprakları düz bir zemin üzerine yayın. Ortalarına harcı pay edip, sigara böreği gibi sarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...