Lezzetli ve doyurucu
NOHUTLU YOĞURT ÇORBASI(5-6 Kişilik)
Yarım su bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 750 gram yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, tuz, 1 su bardağı haşlanmış nohut, üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, pulbiber
Ayıklanmış pirinci yıkayın ve tencereye alın. Suyu ilave edin. Çırpılmış yoğurt, un, yumurta ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohudu ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pulbiber katıp karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
KURUTULMUŞ SEBZELİ PİLAV(5 Kişilik)
1 su bardağı kurutulmuş sebze, 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Kurutulmuş sebzeleri kaynar suya atıp çıkarın. Ayıklanmış pirinci bir kaseye alın ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ile 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra süzün ve 3-4 kez yıkayın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine pirinç, tereyağı, sıvıyağ ve tuz koyup karıştırın. Su kaynadıktan sonra kurutulmuş sebzeyi katın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTACIKLAR(6 Kişilik)
1 adet hazır pandispanya, üzerine: 2 kahve fincanı tozşeker, 2 adet yumurta, 3 kahve fincanı hindistancevizi, süslemek için: frenk üzümü
Pandispanyadan stediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kesip çıkarın. Bir kasede tozşeker ve yumurtayı çırpın. Hindistancevizini ilave edip karıştırın. Kestiğiniz parçaların üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler