Leziz sofralar için pratik öneriler

 Tavuklu Kolay Kebap Tarifi (6 kişilik)

 4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz,
karabiber
Ekmekler için:
5 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik


Tavuk göğüslerini önce şeritler halinde, sonra da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısakları ve tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarıp, üzerlerine tereyağı sürün ve küp küp kesin. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırın. İçine doğranmış tavuk etlerini koyup, kızarana kadar soteleyin. Tavuk etleri renk alınca piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sivri biberleri ve salçayı ekleyin. Yemeğin kokusu çıkana kadar pişirin. Son olarak sirke, tozşeker, tavuk suyu, tuz, karabiber ve doğranmış domatesleri ekleyip kaynatın. Küp küp kesilmiş yağlı ekmekleri bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kekik ve kıyılmış sarmısak gezdirin. Pişen soslu tavukları ekmeklerin üzerine ekleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...