Leziz sofralar için pratik öneriler
Tavuklu Kolay Kebap Tarifi (6 kişilik)
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz,
karabiber
Ekmekler için:
5 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk göğüslerini önce şeritler halinde, sonra da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısakları ve tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarıp, üzerlerine tereyağı sürün ve küp küp kesin. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırın. İçine doğranmış tavuk etlerini koyup, kızarana kadar soteleyin. Tavuk etleri renk alınca piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sivri biberleri ve salçayı ekleyin. Yemeğin kokusu çıkana kadar pişirin. Son olarak sirke, tozşeker, tavuk suyu, tuz, karabiber ve doğranmış domatesleri ekleyip kaynatın. Küp küp kesilmiş yağlı ekmekleri bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kekik ve kıyılmış sarmısak gezdirin. Pişen soslu tavukları ekmeklerin üzerine ekleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Leziz sofralar için pratik öneriler
Peynir Soslu Makarna Tarifi (4 kişilik)
1 paket fettuccine
l Yeteri kadar su
Tuz
Peynirli sos için:
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
Karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Süslemek için: 1-2 dal fesleğen
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için tereyağını eritin ve üzerine peyniri ilave edin. Ezerek birkaç dakika pişirin. Üzerine salçaları ve karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Makarnayı servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip, peynir sosla birlikte servis yapın.
Leziz sofralar için pratik öneriler
Çıtır Paneli Mantar Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg mantar
3 adet yumurta
2 paket çıtır pane harcı
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase sarmısaklı
yoğurt
4 diş sarmısak
Tuz, nane, kırmızıbiber
Maydanoz
MANTARLARI yıkayıp kurulayın ve ikiye bölün. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra çıtır pane harcına bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Nane, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Leziz sofralar için pratik öneriler
3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg tavuk göğsü
1 su bardağı light süt
2 çorba kaşığı teriyaki sos
Tuz, karabiber
1 su bardağı galeta unu
Elma sos: 1 adet elma
1 çay kaşığı esmerşeker
Yarım çay bardağı portakal suyu l Tarçın
Hardal sos: 3 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı bal
Kayısılı sos: 4 çorba kaşığı kayısılı yoğurt
Yarım çay kaşığı köri
1/4 kırmızı ve sarı biber
TAVUK göğsünü 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın. Süt, teriyaki sos, tuz ve karabiber karışımında 1 saat bekletin. Galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta elma sos için, rendelenmiş elma, şeker ve portakal suyunu kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra tarçın ilave edin ve kaseye alın. Hardal sos için hardal ve balı iyice karıştırıp, kaseye alın. Kayısılı sos için yoğurt, köri, küp şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi karıştırıp, kaseye alın. Soslarla birlikte tavuğu servis yapın.
Aşçının notu: Teriyaki sosunu marketlerden bulabilirsiniz.
Leziz sofralar için pratik öneriler
Ezme Patates Salatası Tarifi (6 kişilik)
1 adet soğan (ince kıyılıp tuzlanmış)
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı, tuz
3 adet doğranmış biberli zeytin
1 adet kıyılmış fesleğen yaprağı
SOĞAN hariç bütün malzemeyi ezerek karıştırın. En son soğanı ekleyip iyice karıştırın. Patatesli malzemeyi kalıba boşaltın. Birkaç saat bekletip servis yapın.
Leziz sofralar için pratik öneriler
Domatesli Mantar Tarifi (2 kişilik)
18 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşlar peyniri
9 adet kiraz domates
1 adet sivri biber
2 dal nane
Tuz, karabiber
MANTARLARI yıkadıktan sonra saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine dizip içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmii kafşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince kıydığınız sivri biberi ekleyin. Kiraz domatesleri ikiyi bölüp her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip nane yapraklar› ile süsledikten sonra servis yapın.
Leziz sofralar için pratik öneriler
Diyet İrmik Tatlısı Tarifi (182 Kcal)
Üç buçuk su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı tozşeker
3 tatlı kaşığı limon suyu
5 çorba kaşığı irmik
2 çay kaşığı margarin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için: Toz antepfıstığı ve rendelenmiş limon kabuğu
SÜT, vanilya ve tozşekeri bir tencereye alın. Tozşeker eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Limon suyu ve irmiği ekleyip, karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Bir taşım daha kaynatın ve tatlıyı ıslatılmış bir cam kabın içine boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Toz antepfıstığı ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler