Kesinlikle tekrar ısıtmamanız gereken yiyecekler!
Kabul edelim genelde bir oturuşta ne var ne yok yiyoruz biz ülke olarak, genelde ertesi güne pek bir şey bırakmıyoruz. Ama buna rağmen birazdan okuyacaklarınızı aklınızda tutmanızda fayda var. İkinci kez ısıtılmaması gereken yiyeceklere geçmeden önce mutfakta genel olarak dikkat etmeniz gerekenlere değinelim. Mesela bir yemeği iki saatten fazla oda sıcaklığında bekletmeyin, bakteri üretmeye başlayacaktır. Çiğ eti kestiğiniz bıçakla pişmiş eti kesmeyin.
2
6
Kesinlikle tekrar ısıtmamanız gereken yiyecekler!
Tavuk
İlk bizden duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından "Dikkat" listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Ayça Kaya