İspanyol mezeleri
Yaz sofralarına uygun, İspanyol esintili tarifler...
Yaz sofralarına uygun, İspanyol esintili tarifler...
BAHARLI SOMON ŞİŞLERİ(1 Kişilik)
4 parça küp doğranmış somon fileto, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı taze kekik, 1 çorba kaşığı dereotu, 4 adet kapari , 4 adet soğan turşusu
Somon filetoyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, maydanoz, dereotu marinatında 1 gün bekletin. Ertesi gün küçük bir fırın kabına alıp, orta ısılı fırında pişirin. Kürdana somon, kapari ve soğan turşusu takıp servis yapın.
İspanyol mezeleri
SEBZELİ MERCİMEK SALATASI(1 Kişilik)
4 çorba kaşığı yeşil mercimek, bir buçuk çorba kaşığı küçük doğranmış salatalık, bir buçuk çorba kaşığı küp doğranmış kırmızı biber, bir buçuk çorba kaşığı sarı biber, bir buçuk çorba kaşığı küp doğranmış soğan, 1 çay kaşığı balzamik sirke, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Mercimeği haşlayıp, süzgeçten geçirin. Soğuyunca, salatalık, kırmızı biber, sarı biber, soğanla karıştırın. Balzamik sirke, zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip servis yapın.
TARİF DETAYİspanyol mezeleri
BAHARLA RENKLENDİRİLMİŞ PEYNİR TOPLARI(1 Kişilik)
1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir, yarım çorba kaşığı krem peynir, 1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Peynirleri karıştırın. Yoğurarak küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Kırmızı tozbiber, karabiber ve dereotu harmanına bulayıp servis yapın.
TARİF DETAYİspanyol mezeleri
MARİNE BEZELYE(1 Kişilik)
1 çay kaşığı balzamik sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 yaprak taze nane, 1 tatlı kaşığı kapari, 1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye, bir tutam tuz, bir tutam karabiber, 1 çorba kaşığı haşlanıp küp kesilmiş yumurta
Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz, karabiber, ince kıyılmış taze nane ve kapariyi küçük bir tavada birkaç dakika pişirin. Bezelyeyi ekleyin. 1-2 dakika daha ocakta tutup, daha sonra kaldırın. Yumurtayı ilave edin ve servis yapın.
TARİF DETAYİspanyol mezeleri
TON BALIKLI KREMALI DİL(1 Kişilik)
4 dilim dil, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı yemeklik doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, 1 çorba kaşığı kabak, tuz, karabiber
Dili, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, soğan, 1 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, kabak, tuz, karabiberle haşlayın. Sos için, tonbalığının suyunu dökün. 2 çorba kaşığı krema, birer tutam tuz ve karabiberle blenderden geçirin. Dilin üzerine gezdirip servis yapın.
TARİF DETAYİspanyol mezeleri
KİMYONLU ILIK HAVUÇ SALATASI(1 Kişilik)
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, bir buçuk çorba kaşığı kimyon, bir tutam tuz, bir tutam karabiber, bir tutam pulbiber, 1 çay kaşığının ucuyla tavuk bulyon, bir tutam kekik, 1 diş sarmısak
Havucu üzerini çok az geçecek kadar suyla haşlayın. Suyunu çekmesine yakın, kimyon, tuz, karabiber, pulbiber, tavuk bulyon, kekik ve dövülmüş sarmısak ilave edin. Suyunu çekince servis yapın.
TARİF DETAY