Havuç ile daha lezzetli
Havuç Dolması Tarifi (4 kişilik)
8 adet orta boy havuç, 4 çorba kaşığı pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
10’ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar su
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAVUÇLARIN kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Havuç Dolması Tarifi (4 kişilik)
8 adet orta boy havuç, 4 çorba kaşığı pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
10’ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar su
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAVUÇLARIN kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Havuç ile daha lezzetli
Cevizli Havuç Kavurması Tarifi (8 kişilik)
1 kg havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım kg süzme yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
4 diş sarmısak, tuz
Havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavaya koyup, üzerine havucu ekleyin.
Yumuşayana kadar kavurun ve geniş bir kaba alın. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş sarmısak, ceviz,
yoğurt ve tuz ilave edip, iyice karıştırın. Tabağa alarak servis yapın.