Ev Yapımı Çikolatalı Fındık Kreması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fındıkları tepsiye yayıp 180 derece fırında 15 dakika bekletip kavrulmasını sağlayın. Temiz bir mutfak bezi ile ovalayarak kahverengi kabuklarını olabildiğince temizleyin ve soğumaya bırakın.
-
2
Mutfak robotundan geçirip iyice inceltin. Çikolata, krema ve sütü benmari usulü eritin. Pudra şekeri ve çikolatalı karışımı mutfak robotunun haznesinde bulunan fındığın üzerine ilave edip 10 dakika daha robotu çalıştırın.
-
3
Çikolatalı fındık kremasını hava almayan cam bir kavanozda ve kapağı sıkıca kapalı olarak 5-7 gün içinde yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL