Havuç ile daha lezzetli
Havuç Dolması Tarifi (4 kişilik)
8 adet orta boy havuç, 4 çorba kaşığı pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
10’ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar su
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAVUÇLARIN kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Havuç ile daha lezzetli
Havuç Pilaki Tarifi
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 diş sarmısak l 1 kg havuç
1 tatlı kaşığı koruk ekşisi veya limon suyu
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı tane kimyon
Üzeri için: Sarmısaklı yoğurt
Soğanları piyazlık doğradıktan sonra bir tencereye alın. Zeytinyağını ve fıstığı ilave ederek 5 dakika soteleyin.
Daha sonra sarmısakları bütün olarak, havuçları ise halka doğrayarak tencereye ilave edin. Tuzu da ekledikten sonra havuçlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin (şayet havuçlar bıraktığı suyu çektiğinde de sert kalıyorsa bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar ocakta tutun). Tencereyi ocaktan indirmenize yakın koruk ekşisini, ince kıydığınız maydanozu ve tane kimyonu ekleyerek 5 dakika daha pişirin ve ocaktan
alın. Tencerenin kapağını açmadan ılınmaya bırakın. Ilınan pilakiyi servis yaparken üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin.
Havuç ile daha lezzetli
Cevizli Havuç Kavurması Tarifi (8 kişilik)
1 kg havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım kg süzme yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
4 diş sarmısak, tuz
Havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavaya koyup, üzerine havucu ekleyin.
Yumuşayana kadar kavurun ve geniş bir kaba alın. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş sarmısak, ceviz,
yoğurt ve tuz ilave edip, iyice karıştırın. Tabağa alarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler