Gıdalar hakkında bilmediğimiz ilginç bilgiler
Okuyunca çok şaşıracağınız gıdalar hakkında ilginç bilgiler...
2
6
Gıdalar hakkında bilmediğimiz ilginç bilgiler
Mor havuç: Hepimiz havucu turuncu renkli biliriz. Hatta bazılarımız mor havuç görünce ister istemez hibrit mi yoksa genetiği ile oynanmış mı diye düşünebilir. Oysa mor havuç Anadolu`da, Afganistan ve Ortadoğu`da, havuç tohumları Avrupa`ya gidip hibridize olmadan önceden beri yetiştirilen ve tüketilen bir havuç türüydü. Daha sonra Avrupa`nın güçlenip gelişmesiyle, havuç tohumunu bize satar konuma gelince tanıştık bugün tükettiğimiz turuncu renkli havuçla. Beğeninize sunulan mor havuç, işte o geleneksel, hibrit olmayan, yetiştirdiğiniz bitkiden yine aynı havuçları yetiştirebileceğiniz tohumu da alabileceğiniz mor havuçlar.
4
6
Gıdalar hakkında bilmediğimiz ilginç bilgiler
Çubuklu dondurma: Bugün market dolaplarını dolduran 'tahta çubuklu dondurmanın mucidinin 11 yaşında bir çocuk olduğunu biliyor musunuz? Yıl 1905. 11 yaşındaki Franck Epperson toz halde soda ile karıştırılmış su dolu bir kabı, içinde karıştırmak için kullandığı tahta bagetle, bahçe masasının üstünde bırakır. O gece San Fransisco`da hava buz gibidir. Sabah uyandığında, sıvının donduğunu, bagetin de içinde sıkışıp kaldığını görür.
5
6
Gıdalar hakkında bilmediğimiz ilginç bilgiler
Portakal: Portakalın fazla yenmesi zararlıdır. Grip ya da nezle oldum diye bir poşet portakal yemeniz yanlış olacaktır. Günlük C vitamini ihtiyacı için bir portakal yeterli olur. C vitamini vücutta tutulmayıp atılan bir vitamin olduğundan fazlası böbreklere zarar verir. Bu nedenle günde bir portakal yeterlidir.Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL