Meyveli Omlet

Meyveli Omlet
ORTA 10 DAKİKA 4 KİŞİLİK

Sabah kahvaltılarınıza hem renk hem de farlılık katmak istiyorsanız bu tarifimize bayılacaksınız! İşte Meyveli Omlet tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurtaların akını ve sarısını dikkatlice ayırın. Sarıların içine 2 çorba kaşığı bal ve hindistan cevizi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 2

    Akların içine karbonat ve tuz ekleyerek köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta akları ve sarılarını söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. Karışımı tereyağı ile yağladığınız 14-16 cm çapında fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve böğürtlenleri gelişigüzel yerleştirin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kabuk gibi olana kadar pişirin. Omletiniz fırında pişerken 1 yemek kaşığı bal eklediğiniz kremayı çırpıp buzdolabına kaldırın. Fırından çıkan omletin üzerine kremayı koyup üzerini dilediğiniz orman meyveleriyle süsleyin ve 1 yemek kaşığı bal ile tatlandırın.

    AŞÇININ NOTU
    Yumurta aklarını çırparken içine katacağınız bir tutam tuz yumurta aklarının katılaşmasına yardımcı olur.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...