Semizotlu Omlet

Semizotlu Omlet

Güne sağlıklı ve enerjik bir başlangıç yapmak isteyenler için harika bir alternatif: Semizotlu Omlet.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Semizotunun kök ve kalın saplarını ayıklayın. Yaprak ve ince saplarını bol suda birkaç kez yıkayın. Suyunu süzün ve elinizle 3-4 cm'lik parçalara bölün ya da bıçakla iri doğrayın.

  • 2

    Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Süt, un, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

  • 3

    Tavaya zeytinyağını alın. Küp doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşene kadar 2-3 dakika kavurun. Ardından semizotunu ekleyin. 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ilınması için 1-2 dakika bekletin.

  • 4

    Ilınan semizotlu harcı yumurtalı karışımı üzerine ilave edin. Kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika pişirin. Altı pişince dikkatlice ters çevirin. 3-4 dakika daha pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...