Sahanda Otlu Yumurta

Bütün bir haftanın yoğunluğundan sonra iftar keyfinize eşlik edecek, ekmek bandıra bandıra yiyeceğiniz sahanda otlu yumurta tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İnce doğranmış ıspanağı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp kavurun. Kurutulmuş domates, fesleğen, Frenk soğanı ve biberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin.

  • 2

    Peyniri katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Porsiyonluk sahanlara zeytinyağı sürün. Ispanaklı karışımı ortalarında çukur olacak şekilde sahanlara pay edin.

  • 3

    Çukurlara yumurtaları kırın. Sahanların üzerini pişirme kağıdı ile gevşekçe kapatın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını alıp üzerlerine karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...