Avokado Dolgulu Omlet

Avokado Dolgulu Omlet

Kahvaltılarınız için sağlıklı ve lezzetli avokado dolgulu omlet tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Avokado dolgusu için avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Üzerine limon suyu, karabiber ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.

  • 2

    Omlet için geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine süt, un, rendelenmiş peynir, kıyılmış taze soğan, karabiber ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 3

    Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya alın ve eritin. Omlet karışımını tavaya dökün. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Alt yüzeyi kızardığında spatula yardımıyla ters çevirin. Diğer tarafını da 2 dakika pişirin ve ocaktan alın.

  • 4

    Omletin yarısına hazırladığınız avokado püresini yayın. Diğer yarısını üzerine kapatarak bir yarım ay şekli verin. Üçgen şeklinde dilimleyin. Üzerine avokado dilimlerini yerleştirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...