Avokado Dolgulu Omlet

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Avokado dolgusu için avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Üzerine limon suyu, karabiber ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.
-
2
Omlet için geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine süt, un, rendelenmiş peynir, kıyılmış taze soğan, karabiber ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
-
3
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya alın ve eritin. Omlet karışımını tavaya dökün. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Alt yüzeyi kızardığında spatula yardımıyla ters çevirin. Diğer tarafını da 2 dakika pişirin ve ocaktan alın.
-
4
Omletin yarısına hazırladığınız avokado püresini yayın. Diğer yarısını üzerine kapatarak bir yarım ay şekli verin. Üçgen şeklinde dilimleyin. Üzerine avokado dilimlerini yerleştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler