En lezzetli dürüm tarifleri
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.