En lezzetli dürüm tarifleri
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Adana Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Adana kebap için:
350 gram kıyma
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 diş sarmısak
1 adet küçük boy soğan
1 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
Tuz
karabiber
Soğan piyazı için:
1 adet küçük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1’er tatlı kaşığı sumak ve pulbiber
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
İç malzeme için: 1 adet soğan
8-10 dal maydanoz
Tuz
pulbiber
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
1 ÖNCELİKLE Adana kebap için kıyma, kırmızı biber, sarmısak, soğan, çekirdek kısmı alınmış sivri biber, maydanoz, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Harcı, ısıya dayanıklı, orta büyüklükte bir fırın kabının tabanına elinizle bastırarak yayın. 2 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
2 Piyaz için soğanı piyazlık doğrayın ve derin bir kaba alıp, az tuz ile ovun. Üzerine kıyılmış maydanoz, sumak, pulbiber, limon suyu, zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
3 İç malzeme için piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiberi karıştırın. Adana dürümü lavaş ekmeğine sarın ve üzerine soğanlı harçtan koyup, piyazla birlikte servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Döner Dürüm Tarifi (4 kişilik)
1 paket hazır döner
2 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet kornişon turşu
1 adet yufka
4 yaprak marul
BİBERLERİN sap kısmını kesin ve tohum kısımlarını çıkarıp, uzunlamasına dilimleyin. Domates ve kornişon turşuyu da ince dilimleyin. Döneri önceden ısıtılmış, tercihen az yağlı tavada çevirerek 4-6 dakika ısıtın ve 4 kişilik porsiyonlar şeklinde ayırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine kesip, toplam 4 adet üçgen yufka parçası elde edin. Her yufka parçasının içine biraz döner, biber, domates ve turşu dilimi koyup, dürüm şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tost makinesinde yufka dürümleri ısıtın. Marul yaprakları ile birlikte servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Enchilades Chilangas (Tortilla Dürüm) Tarifi (4 kişilik)
120 gram jülyen doğranmış et
6 adet un tortillası
140 gram barbekü (bbq) sos
30 gram cheddar peyniri
2 çorba kaşığı krema
ETİ, suyunu salıp çekene dek pişirin. Tortilla'ların üzerlerine barbekü sos sürün. İçlerine et ve cheddar peyniri koyup, krema gezdirin. Rulo şeklinde sarıp, kalan barbekü sosu üzerine gezdirin. Krema ile süsleyip, pilav (arroz) ile birlikte servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Mantarlı Biberli Dürüm Tarifi (4 kişilik)
250 gram mantar
3 adet taze soğan
1 adet patates
6 adet çarliston biber
3/4 çay bardağı sıvıyağ
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
4 adet lavaş ekmeği
Tuz, pulbiber
Mantarları dilimleyip, sıvıyağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiğinde doğranmış taze soğanları ve çarliston biberleri ekleyin. 3 dakika sonra küp doğranmış domates, maydanoz, pulbiber ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha soteledikten sonra ateşten alın. Lavaş ekmeğini serin. Hazırladığınız harcı uç kısmına koyup, sarın. Maydanozla bağlayıp, servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Sebze Döner Dürüm Tarifi (8 kişilik)
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet közlemiş kırmızı biber
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirip servis yapın.
Aşçının notu: Sebze dönerini fırında da pişirebilirsiniz.
En lezzetli dürüm tarifleri
Füme Hindili Lavaş Dürüm Tarifi (4 kişilik)
4 dilim füme hindi göğüs
4 adet lavaş
4 çorba kaşığı süzme beyaz peynir
8 yaprak marul
1’er adet kırmızı ve sarı biber
12 dal maydanoz
LAVAŞLARIN üzerine 1'er çorba kaşığı süzme beyaz peynir sürün. İçlerine 2'şer yaprak marul yayıp, üzerine 1'er adet füme hindi göğüs yerleştirin. jülyen doğranmış biberler ile maydanozu pay edin. Rulo şeklinde sarın ve servis yapın.
En lezzetli dürüm tarifleri
Tavuklu Dürüm Tarifi (1 kişilik)
100 gram tavuk göğsü
2 adet küçük boy kabak
2 adet küçük boy patlıcan
2 adet küçük boy kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu, tuz
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
1 adet lavaş ekmeği
Marine için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı hardal
Pulbiber
toz kırmızıbiber
KABUKLARINI soyduğunuz 1'er adet kabak ve kırmızı biberi fırında yumuşayana kadar pişirin. 1 adet patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Sebzeleri zeytinyağı, limon suyu, parmesan peyniri ve tuz ile birlikte blenderden geçirin. Kalan sebzeleri dilimleyerek ızgara yapın. Diğer tarafta marine için zeytinyağı, soya sosu, kekik, hardal, pulbiber ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Uzun şeritler halinde doğradığınız tavuk göğsünü bu sosa bulayıp 2-3 saat beklettikten sonra ızgara yapın. Parmesan peynirli sosu lavaş ekmeğine sürün. Üzerine ızgara yaptığınız sebzeleri, en üste de tavuk göğsünü yerleştirip rulo şeklinde sarın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar