Fit Lavaş

Fit Lavaş

Vegan protein arayanlar için pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile: Fit Lavaş...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestane mantarlarını ince dilimleyin. Tavaya zeytinyağı alın. Mantarları orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Hafif yumuşayınca ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • 2
    Lavaşları tezgaha serin. Kiraz domatesleri ikiye bölüp lavaşın üzerine yerleştirin. Avokadoyu ince dilimleyerek ekleyin. Acı yeşil biberi küçük doğrayıp serpiştirin. Marulu ve dereotunu kıyıp ekleyin. Nane yapraklarını serpiştirin.
  • 3
    Sotelenmiş kestane mantarlarını da üzerine ekleyin. Biberiye ve kekiği serpiştirin. Küçük bir kasede zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
  • 4
    Hazırladığınız lavaşların üzerine sosu gezdirin. Lavaşı rulo yaparak ya da açık şekilde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...