Ekşi kırmızı
Mayhoş tadına rağmen severek yenilen vişne, pasta ve keklerin en önemli unsurlarından biridir...
Mayhoş tadına rağmen severek yenilen vişne, pasta ve keklerin en önemli unsurlarından biridir...
VİŞNELİ TİRAMİSU(4-6 Kişilik)
2 paket labne peyniri, 1/4 su bardağı tozşeker, 12 adet kedidili bisküvisi, 1 su bardağı vişne, 1 su bardağı vişne likörü
Krema için labne peyniri ve tozşekeri bir kabın içinde iyice çırpın. Kedidili bisküvilerini likörle ıslatın. Yarısını 20 cm. çapında bir kalıbın dibine sıralayın. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine sıvayın. Kalan kedidili bisküvilerini kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da en üste boşaltıp spatulayla düzeltin. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.
Ekşi kırmızı
VİŞNELİ KEK(6-8 Kişilik)
3 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı su, yarım çay kaşığı vanilya, bir tutam tuz, yarım çay kaşığı badem ekstresi, yarım su bardağı ceviz, yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Çırpılmış yumurtaya 2 çorba kaşığı su, vanilya, tuz, badem ekstresi, kabartma tozunu ekleyin. Biraz karıştırıp unu katın. Unu malzemeye yedirene dek karıştırın. Sonra vişneleri hamura katıp, hafifçe karıştırın. Yağlanmış fırın kabının içine boşaltın. Cevizleri irice dövün. Kek hamurunun üzerine cevizleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
TARİF DETAYEkşi kırmızı
VİŞNE SOSLU ÇİKOLATALI KEK(6-8 Kişilik)
480 gram bitter çikolata, 4 çorba kaşığı tereyağı, 6 adet yumurta, 2/3 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı toz badem, sos için: 1 su bardağı vişne, 3/4 su bardağı vişne likörü, 2 çorba kaşığı vişne suyu, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Çikolata ve 4 çorba kaşığı tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Soğuması için bir kenarda beklemeye alın. Derin bir kabın içinde şeker ve yumurtaları köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çikolatalı tereyağını ve toz bademi ekleyip karıştırın. 20 cm çapında yuvarlak bir fırın kabının içine yağlı kağıt serin. Tatlı karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika benmari usulü pişirin. Sos için bütün malzemeleri kaynatıp soğutun. Fırından çıkardığınız tatlıyla birlikte servis yapın.
TARİF DETAYEkşi kırmızı
VİŞNE LİKÖRÜ
1 kg vişne, 250 gram tozşeker, 15 adet karanfil, 3-4 adet kabuk tarçın
Vişneleri, aralarına şeker serperek bir kavanozun içine yerleştirin. Karanfil ve kabuk tarçınları da ilave edin. Kavanozun ağzını kapatıp, 15 gün güneşte bekletin. Tadına bakarak, kıvamda olduğunu anladığınızda servis yapabilirsiniz.
TARİF DETAY