Yulaflı Parfe Tarifi

Yemeklerden sonra tatlı yiyemeden duramayanlardan mısınız? Yulaflı parfe tarifi tam size göre. Yaz aylarında sofranıza yakışacak yulaflı parfe nasıl yapılır? Cevabı;
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yulaf ezmesini yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, orta-kısık ateşte 5 dakika kadar çevirin. Ardından tereyağını ilave edip çevirmeye devam edin.
-
2
Yulaf ezmesi, tereyağını çekecek ve güzel bir renk alacaktır. Ortalama 10 dakika kavurup altını kapatın ve pekmezi ilave edin.
-
3
Yulaf ezmesinin pekmezi çekmesi için iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın.
-
4
Yoğurt, labne peyniri ve vanilyayı mikser ile iyice çırpın.
-
5
Uygun büyüklükte 4 adet kase veya kupa önce 2'şer yemek kaşığı dilediğiniz meyvelerden koyun, ardından yoğurt-labne karışımını, en üste de yulaf ezmesini koyup, soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL