Bademli Hurma Dolması

Bademli Hurma Dolması
KOLAY 15 DAKİKA 9 KİŞİLİK

İki güzel tadın birbiri ile karışmasından oluşan bademli hurma dolması tarifi akşam yemeğinden sonra servis edebileceğiniz bir tatlıdır. Bademli hurma dolması nasıl yapılır diyecek olursanız işte cevabı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bademi pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 150 derece fırında 5-10 dakika üzerileri kızarana kadar fırınlayın. Bademler ılındıktan sonra kabuklarını ayıklayıp mutfak robotunda ezme kıvamına gelene kadar çekin.

  • 2

    Kıvamlı hale geldikten sonra karışımı bir sıkma torbasına alın. Hurmaların bir yanına çizik atarak çekirdeklerini çıkarın ve badem ezmesini içlerine sıkın. Daha sonra 15-20 dakika kadar buzlukta bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Dondurduğunuz hurmaları çikolatanın içine atıp, 2 çatal yardımıyla çıkarın. Pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye çikolatalı hurmaları dizip üzerlerine birer tane badem koyun. Çikolatalar iyice donana kadar dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...