Çikolatalı Kinoalı Bar

Çikolatalı Kinoalı Bar
KOLAY 4 KİŞİLİK

Gluten yok, çikolata var! Çikolatalı kinoalı bar tarifinde mutluluk var. Glutensiz bir tatlı yemenin en güzel yanı çikolatalı kionalı bar tarifinin nasıl yapıldığını öğrenmek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kinoaları ve susamı tavaya alıp ocağa oturtun ve susamın rengi dönüp, kinoa küçük sesler çıkarak patlamaya başlayınca ocaktan alın.

  • 2

    Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, fındık ve kaju fıstığı ile birlikte harmanlayın ve keskin bir bıçakla kıyın.

  • 3

    Kavrulmuş kinoa-susam karışımı ve kalan malzemeyi ilave edip harmanladıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Kaplama için bitter çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.

  • 4

    Ocaktan alıp, üzerine kalan çikolatayı ve kakao yağını ilave edin ve eriyene dek karıştırın. Karıştırmaya devam ederek soğutun. Dilediğiniz şekilde kalıpların içlerine kaplama çikolatasının 1/4'ünü doldurun.

  • 5

    Ortalarına kinoalı karışımı şekillendirip yerleştirin. Kalan kaplama çikolatasını üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuyup donana dek dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...