Damağa tat, vücuda sıhhat: Tahin pekmez
Muhteşem ikiliyi sofralarınıza sofralarınıza daha sık davet etmek ister misiniz?
TAHİN PEKMEZLİ KATMER(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı file antepfıstığı
Üzerine:
1 su bardağı antepfıstığı
Hazırlanışı:
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı antepfıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.