Damağa tat, vücuda sıhhat: Tahin pekmez

TAHİN PEKMEZLİ KATMER(8 Kişilik)

Malzemeler:

1 çay bardağı pekmez

1 çay bardağı tahin

2 adet yufka

2 çorba kaşığı tozşeker

1 su bardağı file antepfıstığı

Üzerine:

1 su bardağı antepfıstığı

Hazırlanışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı antepfıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...