Bu kerevizler başka!..
Kereviz ile hazırlanan farklı tarifler...
KEREVİZ PANE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kereviz
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
2 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çay bardağı sıvıyağ
4-5 dilim limon
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup ikiye böldükten sonra 1 cm kalınlığında elma dilimi şeklinde kesin. Limon suyu ve tuz ilave ettiğiniz suda 15 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve süzün. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpın. Kerevizleri ilk önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa ve en son kaşar rendesine bulayıp kızartın. Kızarttığınız kerevizlerin kağıt havluda yağını çektirdikten sonra limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Bu kerevizler başka!..
KEREVİZ OGRATEN(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet kereviz
1 adet pırasa
2 su bardağı su
Tuz
Beşamel sos için:
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup bütün olarak 1 cm'lik halkalar halinde dilimleyin. Pırasayı da ayıklayıp 1 cm'lik halkalar şeklinde kesin. Orta boy bir tencerede tuz eklediğiniz 2 bardak suyu kaynatıp içine kerevizleri atın ve kapağı kapalı olarak 6-7 dakika kaynatın. Kerevizler haşlanınca tencereden alıp aynı tencereye pırasaları atın ve 5-6 dakika haşlayın. Başka bir kapta tereyağını orta ateşte eritin ve kızmaya başlayınca içine iki buçuk çorba kaşığı unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Kavrulan una sütü ve sebzeleri haşladığınız sudan bir bardağı da ilave edin. İyice çırparak 5 dakika pişirin. Bu karışıma kaşar peyniri rendesini ve karabiberi de ilave edin. Haşlanmış kereviz ve pırasaları hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirip üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kerevizleri önceden ısıttığınız 250 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBu kerevizler başka!..
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ(5 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet kereviz
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Kerevizlerin kabuğunu soyup ikiye bölün. geniş bir tencereye alın. Üzerlerine ince uzun doğranmış soğan yerleştirip, zeytinyağı gezdirin. Limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Su ilave edip, kısık ateşte kerevizler yumuşayana dek pişirin. Soğuk servis yapın.
TARİF DETAY