Bu kerevizler başka!..

KEREVİZ PANE(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kg kereviz

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber

2 adet yumurta

2 çay bardağı un

1 çay bardağı galeta unu

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

2 çay bardağı sıvıyağ

4-5 dilim limon

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyup ikiye böldükten sonra 1 cm kalınlığında elma dilimi şeklinde kesin. Limon suyu ve tuz ilave ettiğiniz suda 15 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve süzün. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpın. Kerevizleri ilk önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa ve en son kaşar rendesine bulayıp kızartın. Kızarttığınız kerevizlerin kağıt havluda yağını çektirdikten sonra limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...