Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Kremalı bisküvi
8 Kişilik
Malzemeler
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için: Pudraşekeri
Kremalı bisküvi Yapılışı
Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Kremalı ve Zeytin Ezmeli Tuzlu Bisküvi
20 Adet
Malzemeler
Hamur için:
4 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı hardal
100 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı pulbiber
İki buçuk su bardağı un
tuz
Üzerine:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı çörekotu
Kreması için:
4 çorba kaşığı krema
100 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı kapari
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi
Kremalı ve Zeytin Ezmeli Tuzlu Bisküvi Yapılışı
TEREYAĞI, yumurta sarısı, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, pulbiber, un ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Unlanmış düz bir tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve 5 cm x 5 cm'lik kareler kesin. Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Kreması için krema, lor peyniri, kapari, maydanoz ve zeytin ezmesini robottan geçirin. İki bisküvi arasına kremadan koyup, kapatın ve bisküvi ile krema bitene kadar aynı işleme devam edin.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Limon Kremalı Bisküvi
10 Adet
Malzemeler
Hamur için:
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı un
Üzerine:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı susam
Limon kreması için:
1 paket limonlu jöle
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Limon Kremalı Bisküvi Yapılışı
ÖNCELİKLE limon kreması için jöle, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, krema ve pudraşekerini bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur için tozşeker ile suyu bir tencerede 3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve unu derin bir kaba alıp, üzerine soğumuş şekerli suyu katıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kenarı tırtıklı, yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 1 adet bisküvinin üzerine limonlu krema, tekrar bisküvi üzerine krema ve tekrar bisküvi koyun. Bisküvi ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
İngiliz Usülü Kuki
8 Kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı esmerşeker
Yarım su bardağı tozşeker
3 su bardağı+2 çorba kaşığı un
200 gram damla çikolata
200 gram tereyağı
İngiliz Usülü Kuki Yapılışı
YUMURTA, esmerşeker ve tozşekeri 5 dakika çırpın. Un, damla çikolata ve tereyağını teker teker ekleyip
yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayarak 8-10 cm kalınlığında ve ince uzun rulolar yapın. Derin dondurucuda 2 saat dinlendirin. Çıkarıp, 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Çayın yanında servis yapın.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Bademli Bisküvi
8 Kişilik
Malzemeler
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı esmerşeker
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
3 su bardağı un
200 gram file badem
Yarımşar çay kaşığı tuz,
kabartma tozu ve tarçın
Bademli Bisküvi Yapılışı
Tereyağı ve şekerleri mikserde çırparken, yumurtaları teker teker ilave edin. Diğer malzemeleri ekleyerek,
yoğurun. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayıp, buzdolabında 20 dakika bekletin. 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Kedidili Bisküvi
6 Kişilik
Malzemeler
150 gram tereyağı
1 su bardağından
2 parmak fazla pudraşekeri
3 adet yumurta
2 su bardağından
2 parmak eksik un
1 kahve kaşığı vanilya
Kedidili Bisküvi Yapılışı
Çırpma kabına tereyağını alın. Üzerine, pudraşekerini ekleyin. Özleşene ve tereyağı beyaz bir renk alana dek (yaklaşık10 dakika) çırpın. Bu şekerli tereyağına, yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtalarla yağ özdeşleştikten sonra, elenmiş unu ekleyin. 1 kahve kaşığı vanilyayı ilave edin. Çok fazla yoğurmamaya özen gösterin. Hazırladığınız hamuru, kurşun kalem kalınlığında duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 3 cm arayla ve parmak uzunluğunda sıkın. Orta ısılı fırında, üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Çikolatalı Bisküvi
10 Kişilik
Malzemeler
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 adet yumurta
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağından iki parmak eksik kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Çikolatalı Bisküvi Yapılışı
Tozşeker ve sıvıyağı geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine yumurtayı ekleyin. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışımın üzerine ilave edip sulu bir hamur hazırlayın. Üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine arzunuza göre kurabiye kalıpları yerleştirin. İçlerine hazırladığınız hamurdan koyup yayılmasını sağlayın. Kalıpları çıkarmadan, önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (batırdığınızda kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Kalıplardan çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Portakal Kremalı Bisküvi
42 Adet
Malzemeler
3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı portakal esansı
Bir buçuk su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı krema
Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı kakao
Portakal Kremalı Bisküvi Yapılışı
Tereyağını krema haline gelene dek çırpın. Pudraşekerini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Portakal esansını da ekledikten sonra, 1-2 dakika daha çırpın. Ardından unu ve mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda, malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın. Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Yavaş yavaş şekeri ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırarak çırpın. Koyu bir kıvam alması için, buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Küçük bir bardak yardımı ile hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Fırında 15-17 dakika pişirin. Pişen bisküvileri spatül yardımı ile tepsiden alın. Yarısının üzerine krema sürün. Üzerine diğer parçaları kapatarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri