Damla Çikolatalı Kurabiye Hamurlu Brownie

Damla Çikolatalı Kurabiye Hamurlu Brownie

Çikolatanın yeri ayrı diyenlere...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Brownie için oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta mikserle çırpın. Toz şeker, yumurta, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve un ilave edip tüm malzemeyi tekrar çırpın.

  • 2

    Yağlı kağıt serilmiş 20x30 cm ebadındaki ısıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. Kurabiye hamuru için pudra şekeri ve eritilmiş tereyağını bir kapta mikserle çırpın.

  • 3

    Vanilya ve un ekleyip çırptıktan sonra yavaşça suyu ekleyerek fındık kreması kıvamı elde edene kadar çırpmaya devam edin (su ayarını kıvama göre ayarlayın). Son olarak damla çikolatayı ilave edin ve karıştırın.

  • 4

    Bu karışımı soğuyan brownie'nin üzerine spatula ile yayın. Üzeri için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, en üste yayın.

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...