Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Mantar Sote
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
Mantar Sote Yapılışı
Soğanı jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Kerevizli Mantar Dolması
Malzemeler
2 adet kereviz
1’er adet havuç ve soğan
12 adet büyük boy mantar
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram dana jambon
2 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, tuz, karabiber
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Kerevizli Mantar Dolması Yapılışı
1 kereviz, havuç ve soğanı temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Mantarların saplarını koparın. Yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Saplarını ince kıyın. 2 Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını ilave edin. 5 dakika sote edip, kıyılmış jambon, sarmısak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 3 Mantarların dışına bir fırça ile sıvıyağ sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sebzeli harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 4 Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Üzerine toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizli mantar dolmasıyla birlikte servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Mantar Salatası
Malzemeler
250 gram mantar
1 adet haşlanmış havuç
2 adet kırmızı salçalık biber (haşlanmış)
3 çorba kaşığı mısır konservesi
4-5 adet kornişon turşu
15-20 adet yeşil zeytin
2 dilim salam
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
karabiber
Birkaç dal dereotu
Mantar Salatası Yapılışı
1 limonlu suyla haşladığımız mantarları ince ince dilimleyelim. 2 Haşlanmış havucu şeritler halinde (jülyen) doğrayalım. Haşlanmış salçalık biberleri de aynı şekilde doğrayıp, havuçla birlikte bir kaba aktaralım. İçine 3 çorba kaşığı mısır konservesini, arzuya göre dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Zeytinleri ve şerit gibi dilimlenmiş salamları da ekleyelim. Bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. 3 Bu sosu salatanın üzerine gezdirip, malzemeleri harmanlayalım. Üzerine dereotu dalları serperek servis yapalım
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Mantarlı Papardelle
Malzemeler
1 paket papardelle
9-10 adet mantar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3-4 dilim dana jambon
1 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz,
karabiber
Mantarlı Papardelle Yapılışı
Mantarları dilimleyin ve kızdırılmış sıvıyağda kavurun. Mantar, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Jambonları şerit halinde doğrayıp mantarlara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Nişasta, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Bu arada papardelleyi bol suda 9 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine mantarlı karışımı yayın. En üste rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Yengeçli Mantar Çorbası
Malzemeler
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı zencefil
2 adet taze soğan
30 gram yengeç eti
2 çorba kaşığı mısır
2 adet taze mantar,
2 adet istiridye mantarı,
2 adet chanterel mantarı
2 adet şitake mantarı
1/4 adet dolmalık biber
Tuz,
karabiber
Yengeçli Mantar Çorbası Yapılışı
Tavuk suyu ve 1 su bardağı suyu bir tencereye alın. İnce doğranmış taze soğanları ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyip kısık ateşte kaynatın. Mısırların yarısını mikserle püre haline getirip çorbaya ilave edin ve karıştırın. Mantarları dilimleyip, soteleyin. Yengeç etini iri parçalar halinde doğrayıp mantarlar ve kalan mısırlarla birlikte çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Karıştırarak 4-5 dakika daha pişirin. Kırmızı biber dilimleri ile birlikte servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Kiremitte Mantar
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram küçük boy mantar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri
Kiremitte Mantar Yapılışı
Küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. 1 Mantarları 4'e keselim. 2 Soğanlara ilave edip, mantarların suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. 3 Domatesi doğrayıp ekleyelim. Ardından dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri mantarlara ilave edelim. 8-10 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiberi katıp, tavayı ocaktan alalım. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltalım. 4 Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek pişirelim. Servis yapalım.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Börülceli Mantar Çorbası
Malzemeler
10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
1 su bardağı börülce
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme un
6 su bardağı sıcak su
2 diş sarmısak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Börülceli Mantar Çorbası Yapılışı
Börülceyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. 10-15 dakika haşlayıp kenara alın. Mantarları ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. İnce kıyılmış sivri biber ve mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine unu ekleyin. Bir-iki çevirip 6 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarmısak katın. 20-25 dakika pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyip servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Mantarlı Et Sote
Malzemeler
Yarım kg dana biftek
1 kavanoz mantar konservesi
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, bir tutam biberiye
Mantarlı Et Sote Yapılışı
Etleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Soğanları halka biçiminde doğrayıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Etleri üzeri kapalı olarak buzdolabına alıp, bu sosta bir gece bekletin. Ertesi gün 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri kavurun. ikiye bölünmüş mantarları ekleyip, etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp, biberiye ekleyin. Arzuya göre patates kızartması ile servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Arpacık Soğanlı ve Kırmızı Biberli Mantar Çorbası
Malzemeler
8-10 adet kültür mantarı
4-5 adet kestane mantarı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı silme un
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
3-4 dal dereotu
Tuz
Arpacık Soğanlı ve Kırmızı Biberli Mantar Çorbası Yapılışı
Mantarları temizleyip ince kıyın. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp, mantarları hızlı ateşte sote edin. Delikli kepçeyle süzerek kenara alın. Aynı tavaya arpacık soğanları koyup, hafif ateşte sote edin. Soğanların
rengi saydamlaşınca, jülyen doğradığınız kırmızı biberi ilave edin. 2-3 dakika kavurup mantarın üzerine ekleyin.
Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Et suyu ve suyu ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuzunu ayırlayın. 10 dakika pişirin. Üzerine dereotu serpip, servis yapın.
Bilinmeyen Mantarlı Tarifler
Mantarlı Kabak Beğendi
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
Bir buçuk tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
4 adet domates
6 adet kabağın kalın doğranmış kabukları (kabaklı kebaptan kalan)
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Tuz, tane karabiber
Mantarlı Kabak Beğendi Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyin. Biber ve mantarları doğrayıp, ilave edin. Tuz, karabiberi ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Kabakların kalın doğranmış kabukları rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Suyunu sıkarak, yarım tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyin. Unu yapışmaz yüzeyli tavaya alarak, pembeleşene kadar kavurun. Kabağı ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Soğumaya bırakıp, süzme yoğurdu ilave ederek karıştırın. Kabaklı karışımı servis tabağına alarak ortasını açın. Mantarlı soteyi ortasına yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler