Piyaz

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru fasulyeyi akşamdan fazlasını suda bırakana kadar sürecek. Ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Yumurtaları katılaşacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup 4'e bölünür. Haşlanmış kuru fasulyenin üzerine ikiye bölünen kiraz domates, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin.
-
2
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırılır. Yarısını karışımın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine yumurta dilimlerini yerleştirin. Kalan zeytinyağı karışımını gezdirin. Pul biber serperek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL