Dana Dil Salatası

Dana Dil Salatası

Bu salata tarifine ba-yı-la-cak-sı-nız! İşte Dana Dili Salatası tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dili yıkayıp, üzerindeki derinin kalmasına dikkat ederek yağını ve sinirlerini temizleyin. Büyük boy tencereye bol su koyup kaynatın.

  • 2

    Dil, kabukları temizlenmiş soğan, havuç, sapıyla birlikte maydanoz, defne yaprağı ve karabiber ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin. Sürenin sonunda bıçağın ucu ile pişip pişmediğini kontrol edin.

  • 3

    Dili tencereden alıp, soğuk suya atın ve 5-10 dakika dinlendirin. Suyunu süzdürüp, derisini temizleyin. Sos için susamı yapışmaz yüzeyli tavada kavurup, kalan malzeme ile iyice çırpın. Salata için yıkanıp kurulanmış yeşillik ve iri jülyen doğranmış salatalığı harmanlayıp servis tabağına alın.

  • 4

    Üzerine jülyen doğranmış dil yerleştirip, sos gezdirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...