Enginarlı Maş Fasulyesi Salatası

Enginarlı Maş Fasulyesi Salatası

Maş fasülyesini bir de böyle deneyin istedik. İşte Enginarlı Maş Fasulyesi Salatası tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Maş fasulyesini 1 gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkayın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte haşlayın. Süzüp geniş bir kaseye alarak soğutun.

  • 2

    Enginarları bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domatesleri ikiye bölün. Haşlanan enginarları süzüp küp doğrayın. Enginar, domates, maydanoz, nane ve dereotunu karıştırıp maş fasulyesine ekleyin.

  • 3

    Üzerine zeytinyağı, tuz ve kalan limon suyunu gezdirip maş fasulyesini ezmeden tekrar karıştırın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...