Deniz Ürünlü Kuskus

Pratik ve hızlı deniz ürünlü kuskus tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ahtapotu makasla iri parçalara bölün. Düdüklü tencereye alıp, su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edip haşlayın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyundan 1 su bardağı ayırarak süzün.
-
2
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan, pırasa ve havucu kavurun. Ahtapotu ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini katıp ocaktan alın.
-
3
Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında jumbo karidesleri kavurun. Kuskusu hafif sert kalacak şekilde haşlayıp, varsa fazla suyunu süzün ve tavadaki soğanlı karışıma ilave edip ocağa oturtun. Ahtapot suyunu katıp karıştırın. Karidesleri ekleyip, 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL