Kabak Oturtma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Sıra ile dolmalık fıstık ve kıyılmış soğan ilave edip, soğan yumuşayana dek kavurun. Salça, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın ve soğumaya bırakın.
-
2
Ayrı bir yerde kabakların kabuklarını incecik olacak şekilde temizleyin ve enlemesine ikiye kesin. İçlerini oyup, sıvı yağda kızartın. Harcı içlerine pay edip, tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte 30-35 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER