Kabak Oturtma

Kabak Oturtma

Ramazan'da günün mükafatı olacak lezzetler...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Sıra ile dolmalık fıstık ve kıyılmış soğan ilave edip, soğan yumuşayana dek kavurun. Salça, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Ayrı bir yerde kabakların kabuklarını incecik olacak şekilde temizleyin ve enlemesine ikiye kesin. İçlerini oyup, sıvı yağda kızartın. Harcı içlerine pay edip, tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte 30-35 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...