Antep Fıstıklı Un Helvası

Antep Fıstıklı Un Helvası
KOLAY 10 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Helvanın eşsiz lezzetiyle Antep fıstıklarını buluşturan harika bir tarif... İşte Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt, toz şeker ve toz Antep fıstığını tencereye alıp, toz şeker eriyene dek karıştırın. Ayrı bir yerde tereyağını eritip, un ilave edin ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak un pembeleşene dek kavurun.

  • 2

    Üzerine sütlü karışımı ekleyip, hafif kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Dilediğiniz şekildeki kalıpları önce ıslatıp sonra içlerine helvayı bastırarak yerleştirin. Kalıpları servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kuru yemiş ya da meyvelerle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...