Sarığı Burma

Sarığı Burma

Divriğililer bu tatlıyı yöresel olarak 'saruğum burma' olarak da adlandırmaktadırlar. Sarığı burma için gerekli malzemeler nelerdir? Sarığı burma nasıl hazırlanır? İşte detaylarıyla sarığı burma tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un dışında kalan hamur malzemesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapın. 2 saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin.

  • 2

    Dinlenmiş olan yumakları ayrı ayrı oklava ile ince açın. Üzerine bol ceviz dökerek oklavaya sıkmadan hafif hafif sarın. İki tarafından ortaya doğru büzüştürün ve hamur tepsisine dizin. Küçük parçalar şeklinde kesin. Hamurların hepsi bittikten sonra tavada eritilen kızgın tereyağını üzerine dökün ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Soğuyan hamurun üzerine şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...