Sac arası

Konya'dan tatlı tarifleri...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. Bir kenarına toz Antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Sardıktan sonra hafifçe çekerek oklavadan çıkarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp,soğutun.
-
3
Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL