Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf

Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf

Çıtır çıtır ağızda dağılan tarifi ve kolay yapımıyla Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Dört adet baklava yufkasını üst üste yerleştirin. Üzerine kadayıf ve cevizin yarısını serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulodan 1.5 parmak genişliğinde parçalar kesin. Kesik tarafları yukarı bakacak şekilde aralarında boşluk bırakmadan fırın tepsisine dizin. Kalan baklava yufkalarına da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 2-3 dakika ilk sıcağı geçince üzerine soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...