Sofra
İftar tatlısız olmaz! İşte tadı damakta kalan cevizli kadayıf sarma...

6 Porsiyon

MALZEMELER

    500 gram taze kadayıf

    Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz

    125 gram tereyağı

    ŞERBETİ İÇİN:

    4 su bardağı toz şeker

    Dört buçuk su bardağı su

    Yarım limonun suyu

    SÜSLEMEK İÇİN:

    Toz Antep fıstığı ve çilek

Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp, elinizle didikleyerek açın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, düz bir zemine yerleştirin ve açın.

Ortalarına cevizi pay edip, her birini rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince Antep fıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.