Bayrama özel nefis tarifler

Bayram Kavurması Tarifi

 

6 Kişilik

 

Malzemeler

 

1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı 

4-5 adet yağlı kaburga kemiği 

1 çorba kaşığı sıvıyağ 

1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz 

 

Üzeri için: 

Kekik ve pulbiber 

 

Servis için: 

1 kahve fincanı sumak 

4 adet kırmızı soğan 

 

Bayram Kavurması Yapılışı

 

KABURGA kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...