Kuzu Gerdan Kapama

Kuzu Gerdan Kapama

Özel günler ve misafirler için yapabileceğiniz Kuzu Gerdan Kapama tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Arpacık soğanları temizleyip, tereyağı ve ayçiçek yağı karışımında, her tarafları renk alana dek soteleyin.

  • 2

    Arpacık soğanları başka bir tabağa alıp, aynı yağda doğranmış kırmızı ve sarı biberleri soteleyin. Biberleri kenara alıp, yine aynı yağda etler kızarana dek çevirerek mühürleyin.

  • 3

    Etin üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tarçın, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip, et suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan kaldırıp, suyunu içinde bırakın ve tenceredeki malzemeyi delikli bir kepçe ile alarak fırın tepsisine koyun. Üzerine arpacık soğan ve biberleri yerleştirin. Daha sonra tenceredeki suya salça ilave edip sos haline getirin.

  • 4

    Her parça etin üzerine 1'er yemek kaşığı sos gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...