Bakliyata yer açın!
Öğünlerimizin ayrılmaz parçası olan bakliyatlardan en güzel lezzet alternatifleri...
NOHUT PİYAZI
Malzemeler:
Bir buçuk su bardağı nohut
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Nohudu yumuşayacak ancak dağılmayacak şekilde haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış sarmısağı hafifçe kavurun ve ocaktan alın. Üzerine sumak, kimyon ve tuz ekleyin. Sosu nohudun üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Bakliyata yer açın!
ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı yarma
1 su bardağı ince bulgur
Tuz
Su
İçine:
250 gram kıyma
500 gram ıspanak
3 adet soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle yarma, ince bulgur ve tuzu yeterli miktarda su ile yoğurun. İç malzeme için ince kıyılmış soğanısıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış ıspanağı ekleyip suyunu çektirin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Köfte hamurundan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, parmağınızla içini oyarak genişletin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı köftelerin içine doldurun. Elinizle kenarlarını kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra tereyağında soteleyin
TARİF DETAY