Aşçılar diyarı: Mengen
Patatesin bolca tüketildiği, değişik mantar türlerinin çoğu yemekte kullanıldığı aşçılar diyarı Mengen' den seçme lezzeter...
TAVUKLU MENGEN KAVURMASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet iri boy tavuk
2 çorba kaşığı margarin
10 adet küçük boy soğan
10 diş sarmısak, 250 gram mantar
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
1 su bardağı su, tuz
Yanına:
5 adet patates, sıvıyağ
Hazırlanışı:
Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarmısakları bütün olarak, mantarları iri doğrayarak tencereye alın. Tavuğu ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte tüm malzemeyi kavurun. İyice kızardıktan sonra suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alarak kekik, tuz ve karabiber serpin. Kabukları soyulup uzunlamasına doğranmış patatesi kızgın sıvıyağda kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.