Aşçılar diyarı: Mengen

TAVUKLU MENGEN KAVURMASI(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet iri boy tavuk

2 çorba kaşığı margarin

10 adet küçük boy soğan

10 diş sarmısak, 250 gram mantar

1’er tatlı kaşığı pulbiber ve kekik

1 su bardağı su, tuz

Yanına:

5 adet patates, sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarmısakları bütün olarak, mantarları iri doğrayarak tencereye alın. Tavuğu ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte tüm malzemeyi kavurun. İyice kızardıktan sonra suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alarak kekik, tuz ve karabiber serpin. Kabukları soyulup uzunlamasına doğranmış patatesi kızgın sıvıyağda kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...