Antibiyotikleri boş ver bu çorbalar yeter
Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, "Diğer sebzeler de gücenmesin" diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.
KUŞKONMAZ ÇORBASI(6 Kişilik)
2 kutu kuşkonmaz konservesi (370’er ml’lik 2 kutu) 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı soğuk tavuk suyu 200 ml krema 2 çorba kaşığı tuz
Kuşkonmazların uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, "Diğer sebzeler de gücenmesin" diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.
KUŞKONMAZ ÇORBASI(6 Kişilik)
2 kutu kuşkonmaz konservesi (370’er ml’lik 2 kutu) 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı soğuk tavuk suyu 200 ml krema 2 çorba kaşığı tuz
Kuşkonmazların uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.