Antibiyotikleri boş ver bu çorbalar yeter
Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, "Diğer sebzeler de gücenmesin" diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.
KUŞKONMAZ ÇORBASI(6 Kişilik)
2 kutu kuşkonmaz konservesi (370’er ml’lik 2 kutu) 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı soğuk tavuk suyu 200 ml krema 2 çorba kaşığı tuz
Kuşkonmazların uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Antibiyotikleri boş ver bu çorbalar yeter
Kod adı doktor: Tarhana çorbası Tarhana çorbasını üniversiteye giriş sınavına sokun, en iyi tıp fakültesini kazanır, 6 yıl okur, profesörlere de ilham verir, geri gelir. Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir. Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Su Irmak, "Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarını sunarak" paylaştığı tarifte, tarhana çorbasında kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanmanızı öneriyor.
TARHANA ÇORBASI(10 Kişilik)
Çeyrek su bardağı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Domates salçası 1 diş Sarımsak (İnce ince doğranmış) Yarım su bardağı Toz Tarhana 6 su bardağı Soğuk su 1 çorba kaşığı Kuru Nane Tuz
Ocaktaki tenceremizde zeytinyağında salça ve sarımsağı kavuralım. Biraz kavrulunca toz tarhanayı ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Üzerine 6 su bardağı soğuk suyu ekleyip, kaynatalım. Çorba kaynayınca 1 çorba kaşığı kurunaneyi ekleyip, bir iki taşım kaynatalım.
Antibiyotikleri boş ver bu çorbalar yeter
Yeşil reçete: Yeşil mercimek çorbası Yeşil mercimek çorbası yeşil reçetenin yazabildiği bütün ilaçları tek başına karşılar, aynı tedavileri de yapar. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. Yemek.com yazarlarından Su Irmak bu çorbayla ilgili püf noktaları kısmında "Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor.
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI(6 Kişilik)
1 su bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı erişte 1 tatlı kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 6 su bardağı su Tuz 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası 1 çorba kaşığı nane
Mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Nane ekleyip 1-2 kez karıştırın. 6 su bardağı kaynamış su katın. Haşlanmış mercimeği, salçaları ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca erişteyi ilave edin ve yumuşayınca ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu