Zeytinyağlı Kuru Kayısılı Kereviz

Kereviz sevmeyenlerin bile tadı damağında kalacak bu tarif tam bir şifa deposu! İşte kuru kayısının muhteşem bir aroma verdiği Zeytinyağlı Kuru Kayısılı Kereviz tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru kayısıyı 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün. Geniş bir tencereye iri doğranmış kereviz, un, toz şeker, limon suyu, portakal suyu ve tuzu alın. Kayısı, 1 su bardağı su ve zeytinyağını ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte kereviz yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış dereotu serptikten sonra servis yapın.
Aşçı Tulin Doğruer
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL