Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet patates
    2 adet kabak
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    2 adet büyük boy soğan
    2 adet domates
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı su
    5-6 dal dereotu
    Tuz

PATATESLERİ yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyun. Kabakları temizleyin. Kabakları ve patatesleri yarım cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Soğanları temizleyip yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları soteleyin. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyin. Soteleme işlemine devam edin. Tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Domatesli malzemenin üzerine bir sıra patates, bir sıra kabak dizin. Üzerine suyu gezdirip kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce dereotunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ılınmaya bırakın.