Kabak Dolması

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezi kabak dolması, zeytinyağlı ve kıymalı harcıyla sofralarınıza lezzet katıyor. Pratik yapımı ve enfes tadıyla bu geleneksel tarifi mutlaka deneyin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları iyice yıkayın, baş ve uç kısımlarını kesin. İçlerini oyacak yardımıyla dikkatlice oyun ama dip kısmını tamamen delmemeye özen gösterin
-
2
Bir kaba ince doğranmış soğanı, kıymayı, pirinci, salçaları, baharatları, maydanozu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. İç harcı güzelce yoğurun ki baharatlar iyice karışsın.
-
3
Hazırladığınız iç harcı kabakların içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. (Pirinç şişeceği için biraz boşluk bırakın.) Kabakların ağız kısmını küçük domates dilimleriyle kapatın.
-
4
Kabakları tencereye dik olarak yerleştirin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pirinçler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin
-
5
Pişen kaba dolmalarını biraz dinlendirip yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL