Sofra
Faydaları saymakla bitmeyen havuç ile yemeklerin yanına lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. Farklı lezzetiyle kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8 adet havuç

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı kuş üzümü

    2 adet soğan

    2 diş sarımsak

    4 adet taze patates

    6 adet pazı sapı

    2 yemek kaşığı pirinç

    1 adet kesme şeker, dereotu

    Yeteri kadar su, tuz, karabiber

Havuçları temizleyip verev doğrayın. Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç ilave edip bir-iki dakika kavurun. İrice doğranmış patates ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını tencereye katıp, birkaç dakika daha kavurun. Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinç, kesme şeker, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın. Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.