Marul Sarma

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için pirinç, küp doğranmış soğan, 1 adet rendelenmiş domates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, tuz ve toz şekeri karıştırın.
-
2
Marul yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Varsa sert kısımlarını temizleyin ve teker teker düz bir zemine yayın. Üzerlerine harcı pay edip, her iki tarafını harcın üzerine kapatın. Sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın.
-
3
Kalan 1 adet domatesi rendeleyip tencerenin tabanına yayın. Üzerine kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip marul sarmalarını çok sıkı olmayacak şekilde tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak su gezdirip kısık ateşte, yumuşayana dek kontrol ederek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL